Når jeg strikker, vil jeg se på maskerne, mønsteret, garnet og farverne, se hvor langt jeg er kommet, og ikke mindst tjekke, at jeg ikke har strikket forkert.


Det er det, der interessere mig, processen, hvad der sker med tråden, og det er derfor jeg strikker.

Hvis jeg skal se en film, strikker jeg ikke, og mine hænder har det aldeles udmærket med ikke at lave noget. De må gerne være ubeskæftigede, uden at jeg skal føle, at jeg er doven – sådan var det ikke for vores formødre, som i al deres vågne tid skulle være beskæftiget med noget nyttigt i husholdningen, ikke sidde med hænderne i skødet, uha uha.

I øvrigt kan jeg slet ikke strikke, uden at se på hvad jeg laver – det går galt, og jeg taber masker og forkludre alt. Det er noget andet med at taste, jeg kan skrive blindskrift og tifingersystem, og det er til gengæld nyttigt, jeg kan hamre derud af uden at kigge på tastaturet, som heller ikke er så interessant at kigge på! Det går tit galt, men stavekontrollen fanger i hvert fald nogle af fejlene, resten må man leve med, for jeg er lettere dyslektisk. Alt andet lige, så er det også lettere at rette en fejl langt nede i en tekst end langt nede i et strikketøj!
Ingen blindstrikning her.

Men lydbogs- og podcaststrik, se det er noget helt andet!
Når et mønster er indarbejdet, rytmen er fundet og hænderne husker, så kan man lade hovedet koncentrere sig om noget andet – og så kan der snakkes, eller lyttes til lydbøger. En lydbog er en fantastisk opfindelse, når man har fundet en god titel og ikke mindst en god oplæser, så flyver timerne afsted og strikketøjet vokser. Heldigvis er der en stopknap, til når man skal tælle, det skal man jo ret ofte, når man strikker.
Mænd, børn og veninderne har ikke sådan en stopknap, de kværner videre, med mindre man tæller højt, meget højt!
Lydbøger – og podcasts har mange fordele!

Når jeg sådan sidder og strikker, og har strikket det samme og det samme i et stykke tid, og alt er begyndt at gå over rygmarven, så er det, jeg begynder at tænke: hvad nu hvis? for det er nu, at ideerne til nye mønstre dukker op. Det er næsten det allerbedste, for mig sker det kun, hvis jeg er tilstede i strikkeriet, og så kan jeg altid spole tilbage i bogen, til der hvor jeg pludselig fik en ny ide, som helt tog koncentrationen fra handlingen.

Ikke noget fjernsynsstrik til mig!

Gode kilder:
www.audible.co.uk
Min favorit! Jeg hører stort set kun engelske lydbøger. Hvis du kan lide at lytte til engelske bøger er dette stedet. Bøgerne kan købes enkeltvis eller man kan tegne et abonnement.

https://ereolen.dk 
Driver og udvikler folkebibliotekernes tilbud af ebøger og netlydbøger.

www.dr.dk
Har ind i mellem gratis lydbøger

Politikenbooks
Dansk site med lyd- og ebøger.

Nørdic Knitting
Svensk strikke podcast

Fruity Knitting
Bl.a. mange gode samtaler og interviews med strikdesignere, garnfarvere, spinderier mm

Der er mange, mange andre – søg efter lydbøger eller podcasts på google og YouTube!

Modtag nyheder om nye varer, tilbud og begivenheder

SPAR FRAGTEN!

Fri GLS fragt indland
På ordre over 600 Kr.*

*Sendes som pakke uden omdeling