Når vi strikker med de tynde garner, vil man ofte strikke med 2 tråde, for at få lidt fylde. Her er det oplagt at blande to kvaliteter, det giver muligheder både farve- og strukturmæssigt. Mine garner er nøje farveafstemt, for jeg forsøger i hver kvalitet at have en palette af farver, som så vidt muligt passer sammen på tværs af kvaliteter.

 

Det kan fx være, at man vil give mohairgarnet lidt tyngde, så kan det blandes med Milano – og det er en ret skøn blanding! Det strikkede bliver lige så blødt som mohairgarnet, men det får et lidt tungere fald, som passer til fx en poncho, se Varm luft.

Milano er i det hele taget et garn, som er meget velegnet til at mikse med andre garner. Der er flere modeller, hvor det er blandet med Jasper, som er en nupret silke, og det tilfører Milanoen et flot nupret udseende, og du kan så at sige ”skrue” lidt på farven, da Jasper har mange farvenistre. Blandingen er også brugt i sjalet Tretangel  (se billedet) og til flere modeller i hæftet Let og Luftig. Silkegarnet Jasper og Tuvi, som er en viskose/silkeblanding er begge nuprede kvaliteter, det giver struktur. Det passer også fint til den merceriserede bomuld og til det totrådede hørgarn. Blusen Sommer Tee er strikket med en tråd Jasper og en tråd hør 17/2 på pind nr. 4 til en let og kølig kvalitet. 

Sidst men ikke mindst er der den skotske Lambswool – et fantastisk garn!  Det findes i nogle superskønne farver, en god og spændstig kvalitet med et flot fald. Dette garn er brugt i rigtig mange modeller. Nogle synes måske, at det er lidt hårdt, og hører man til dem, kan det med fordel strikkes sammen med Milano og evt også Brushed Lace mohair.

Der er mange andre muligheder for at blande, det er bare med at komme i gang med pindende. Hæftet Let og luftig har mange opskrifter og mønstre til inspiration. Når jeg lægger flere tråde sammen bruger jeg ofte kvalitetsbetegnelser om DUO, TRIO, QUATRO og nogle bogstaver. De viser hvor mange ttråde, der er lagt sammen og hvilke tråde det er. Her under en liste med nogle eksempler

DUO MM :2 tråde Milano
DUO LM : 1 tråde Lambswool og 1 tråd Milano 
DUO LMo: 1 tråd Lambswool og 1 tråd brushed lace mohair 
DUO LJ: 1 tråd Milano og 1 tråd Jasper/Tuvi 
Merlin : 1 tråd merc. bomuld og 1 tråd hør 17/2
TRIO LMH : 1 tråd Lambswool, 1 tråd Milano og 1 tråd hør 17/2
TRIO LMM: 1 tråd Lambswool, 1 tråd Milano og 1 tråd Brushed lace mohair
TRIO MMM: 3 tråde Milano 
Quatro: MMMM: 4 tråde Milano

 

Vi benytter cookies på dette websitet til funktioner og statestik.

SPAR FRAGTEN!

Fri GLS fragt indland
På ordre over 600 Kr.*

*Sendes som pakke uden omdeling