På disse sider vil jeg bringe lidt supplerende oplysninger om de produkter, du finder i shoppen


 

God at vide

Her finder du supplerende oplysninger om produkterne i shoppen. Det gælder ikke bare garner og materialer, men også kits og opskrifter og måske også på sigt lidt teknik. Og så vil jeg henvise til litteratur.
Jeg har planer om at udvide disse sider løbende.

Garner

Mange af de garne du finder hos MAGISKE GARNER er lidt anderles end dem du kan finde i en strikkeforretning. Det skyldes at firmaet er startet som et væve- og vævgarns firma, og jeg derfor har selv brugt og forhandlet garner, som bruges i håndvævning. De fleste af disse garner meget velegnede til andre håndarbejsformer, så nu har jeg udvidet med strik og smykker.

Materialer

Foruden garner forhandler jeg også andre materialer, det er bl.a. ringe i forskellige materialer og tråd og snøre og andre ting til smykkefremstilling mm. Jeg har også sæbe og strikkepinde.

Litteratur

Jeg henviser til bøger og magasiner, som har bragt opskrifter eller modeller, som er lavet af MAGISKE GARNER eller som kunne være inspirerende, når man arbejder med aktive- eller anderledes garner.

Jeg har gennem årene udgivet og skrevet adskillige bøger.....

 Når jeg strikker, vil jeg se på maskerne, mønsteret, garnet og farverne, se hvor langt jeg er kommet, og ikke mindst tjekke, at jeg ikke har strikket forkert.

morbærsilkegarn

Silke - skøn og skinnende eller nopret og nistret!

Vævere er bedre uddannet end strikkere!

Detalje af Millefleurs

Fint skal det være – om fine (tynde!) garner og godt udstyr!

en stabel prøver

- eller lær at elske at strikke prøver!

En moskusokse kaldes umimmak på grønlandsk og ulden hedder qiviut, og det er noget af det varmeste og mest bløde og lækre uld der findes!

Når vi strikker med de tynde garner, vil man ofte strikke med 2 tråde, for at få lidt fylde. Her er det oplagt at blande to kvaliteter, det giver muligheder både farve- og strukturmæssigt. Mine garner er nøje farveafstemt, for jeg forsøger i hver kvalitet at have en palette af farver, som så vidt muligt passer sammen på tværs af kvaliteter.

Når man er færdig med at strikke, er man slet ikke færdig!
Nu skal der monteres, vaskes og spændes op. Jeg hører vist til de sjældne, som synes godt om den proces, for det er nu, at jeg ser resultatet af timers strikkearbejde.

Magiske Garners Lambswool kommer fra J.C. Rennie i Skotland. Firmaet blev grundlagt i 1798. Det var J.C. Rennie som udviklede kvaliteten "Supersoft" tilbage i 1970'er. Men nu bruges betegnelsen "supersoft" af spinderier verden over.

efterbehandling magiske garner  

Når et projekt er strikket færdigt, skal det vaskes og gerne spændes op.

Dels indeholder mange af garnene lidt spindeolie, dels fjerner vask eventuelle spændinger, som måtte være i garnet.

  Vi har udviklet en del strikkeopskrifter til de MAGISKE GARNER. Vi bruger ofte flere kvaliteter i stikningen for at skabe strukturer og arbejder gerne med garner med forskellige egenskaber fx uld og hør, hvor ulden filter og hørren bevare sin oprindelige form.

 

"Aktiver garner er garner, der ved efterbehandling uden brug af særlige kemikalier ændre udseende, tykkelse eller længde"

 

Billedvæv: Siv
Hør på nylontrend som er farvet med Lanasyn,

 

Uldgarn - hørgarn  de klassiske vævegarner som har været brugt i disse egne siden tidernes morgen. Fra 1700 tallet kom så bomuldsgarnet, siden hen har vi fået muglighed for at bruge en stor variation af garner i naturmaterialer.

 

Wool Mix er et australsk, flydende vaskemiddel, som er særlig velegnet til vask af uldne ting.

 

På disse sider vil jeg bringe lidt supplerende oplysninger om de produkter, du finder i shoppen


Hækleprøve med tre uldtråde: 1 tråd lambswool og to tråde uld/cash. Det er en rigtig god kvalitet til fx en halsdisse eller et tørklæde.

 

At strikke kan ikke læres for tidligt!

 

Tykke tråde - tynde tråde, de kan bruges alle sammen. Her er lidt gode råde til dem, som ikke før har arbejdet med aktive garner eller med meget sarte eller tynde garner.

 

Her kan du finde links og henvisninger til opskrifter og inspiration til vævening med garner fra Magiske Garner.

 

I mange bøger og magasiner finder du inspiration til at bruge de MAGISKE GARNER

Bøgerne kan købes hos  MAGISKE GARNER, din boghandler eller på nettet.

 

Vi benytter cookies på dette websitet til funktioner og statestik.

SPAR FRAGTEN!

Fri GLS fragt indland
På ordre over 600 Kr.*

*Sendes som pakke uden omdeling