Billedvæv: Siv
Hør på nylontrend som er farvet med Lanasyn,

 

Kemofibre mm    

Mange går stadig med en stor uvilje mod "kunststoffer", og vil kun bruge naturens egne produkter.  I industrien produceres nu så mange spændende nye fibre med mange gode engenskaber, at det næsten er bagstræberisk ikke at ville forsøge at bruge dem. Vi stiller så mange krav til vores tekstiler, de skal være holdbare, vaskbare, lysægte mm. og mange af de nye fibre kan alt det - og meget mere. Vi er nok lidt belastet af at vi før i tiden har brugt de nye menneskeskabte fibre lidt ukritisk - nylonskjorten er for mig et skrækeksempel på, hvor skævt det kan gå. Nylon har mange gode egenskaber, men som skjortemateriale dur det bare ikke!

Hos MAGISKE GARNER finder du flere garner af menneskeskabte fibre bla. polyestergarner med interessante egenskaber fx Reflekta, garnet som har reflekterende egenskaber. I Steam er ulden suppleret med Lycra, som er polyurethan med meget elastiske egenskaber, det giver et elastisk garn som er meget anvendeligt både til vævning og strik.

En anden gruppe er metal- og metalliserede garner. De rene metaltråde som kobber og rustfristål kan bruges både i vævning til trend og islæt, i strik som medløbstråd eller alene til bla. smykker. Mange metaltråde kan også bruges i strikkemaskinen.

Metalliserede tråde er bla. Metalica. Det er glimmergarner - med et lidt afdæmpet glimmer, det er et rimeligt blødt garn, da det bl.a. indholder viskose. Transparent er et sjovt genemsigtigt garn, som giver gode virkninger (lidt som regn-eller dugdråber) både som væve- og strikkegarn.

Læs mere om materialer i  Vævning fra Venus (Hovedland 2006) side 45-56


Garner i Webshop

Modtag nyheder om nye varer, tilbud og begivenheder

SPAR FRAGTEN!

Fri GLS fragt indland
På ordre over 600 Kr.*

*Sendes som pakke uden omdeling