Når vi strikker med de tynde garner, vil man ofte strikke med 2 eller flere  tråde, for at få lidt fylde. Her er det oplagt at blande to kvaliteter, det giver muligheder både farve- og strukturmæssigt. Mine garner er nøje farveafstemt, for jeg forsøger i hver kvalitet at have en palette af farver, som så vidt muligt passer sammen på tværs af kvaliteter.

 Det kan fx være, at man vil give mohairgarnet lidt tyngde, så kan det blandes med Milano – og det er en ret skøn blanding! Det strikkede bliver lige så blødt som mohairgarnet, men det får et lidt tungere fald, som passer til fx en poncho, se Varm luft fra heftet Let og Luftig.  Se også  Forårsbluse med Silke, Fluffy Classic. I Astersblusen er mohairgarnet strikket sammen med Denby.

Milano er et garn, som er meget velegnet til at mikse med andre garner. Der er flere modeller, hvor det er blandet med Jasper, som er en nupret silke, og det tilfører Milanoen et flot nupret udseende, og du kan så at sige ”skrue” lidt på farven, da Jasper har mange farvenistre. Blandingen er også brugt i sjalet Tretangel  (se introbilled) og til flere modeller i hæftet Let og Luftig. Silkegarnet Jasper er en nupredet kvalitet, det giver struktur. Det passer også fint til den merceriserede bomuld som i sommerblusen Mercedes, og til Linus2. Blusen Sommer Tee er strikket med en tråd Jasper og en tråd Linus2 på pind nr. 4 til en let og kølig kvalitet.  En lidt varmere kvalitet kunne fåes ved at strikke en tråd Milano eller Denby med.

Det skotske geelong Denby. et fantastisk garn!  Det afløser den tidligere kvalitet Lambswool. Denby er et superblødt 1 trådet garn, det er noget tyndere end den gamle lambswool og en del blødere, så den har et helt andet fald og greb. Den kan ikke direkte erstatte Lambswool i opskrifter.
Det er vigtigt at bemærke at Denby er lidt ubalanceret, og derfor ikke er egnet til rundstrik!

Der er mange andre muligheder for at blande, det er bare med at komme i gang med pindende. Når man vælger at blande garner, er det selvfølgelig vigtig at strikke en prøve for at se strikkefasthed. Strikkefastheden afhænger af formålet, sjaler strikkes som regel ret løst, en bluse eller en poncho skal strikkes mere fast for at holde facon. Personligt holder jeg mest af det lette, løse og luftige, så flere af mine modeller er på ret tykke pinde i forhold til garnet - nr. 4 en absolut favorit og ofte udgangspunkt for første strikkeprøver!

Der er mange kombinationer, mulighederne er mange. Skal du igang med at eksperimentere, så er sjaler og tørklæder en god ting at starte med, da størrelsen er mindre afgørende og ofte  - afhængig af konstruktion - kan der strikkes til det er stort nok!
Hent evt. denne gratis sjalsopskrift

Her kommer nogle forslag
Brushed Lace Mohair/Denby: Pind 4 til blusekvalitet
Brushed Lace Mohair/Jasper/Milano: PInd 3,5 til lun blusekvalitet
Denby/Jasper: PInd 4 til let, hulstrikket sjalskvalitet
Denby/Jasper/Milano: Pind 4 til blusekvalitet
Jasper/Linus2: Pind 4 til let sommerblusekvalitet
Merisa/MIlano: Pind 3 til en trøje
Milano/Jasper: Pind 4 til en let sjalskvalitet
Milano/Merisa: Pind 3-3,5 til bluse og pind 4 til sjal
Milano/Tasai: Pind 3,5 til sjalskvalitet
2 tråde Milano: Pind 4 til let sjalskvalitet
2 tråde Milano/Brushed Lace Mohair: Pind 3,5 til blusekvalitet
2 tråde Milano/Jasper: Pind 3-4 til blusekvalitet
3 tråde Milano: Pind 3 til vanter og pulsvarmere

 

 

Modtag nyheder om nye varer, tilbud og begivenheder

SPAR FRAGTEN!

Fri GLS fragt indland
På ordre over 600 Kr.*

*Sendes som pakke uden omdeling