Wool Mix er et australsk, flydende vaskemiddel, som er særlig velegnet til vask af uldne ting.

 

Sæbe

Wool Mix er et australsk, flydende vaskemiddel, som er særlig velegnet til vask af uldne ting.

Du lægger blot dit uldtøj i blød i Wool Mix i nogle minutter. Læg tøjet i en vaskepose og centrifuger, eller tryk så meget af vandet ud som muligt i et håndklæde. Det er altså ikke nødvendigt at skylle uldtøj. Det betyder, at det både er vand- og tidsbesparende og tøjet kommer til at dufte dejligt af eucalyptus. Bruger du Wool Mix til andre fibre skal du skylle som sædvanligt

Vaskeanvisning:

Brug 1/2 lågfuld til en håndvask eller 1 lågfuld til en balje. Bland Wool Mix godt i vandet, inden tøjet kommes i. Pres opløsningen forsigtigt gennem tøjet, og lad det ligge i fem minutter.     
Specielt for uldvask:  Ulden behøver ikke blive skyllet - centrifuger eller rul ind i et håndklæde.
Sarte tekstiler: fx vaskbar silke, skal skylles grundigt.
Maskinvask:  Kræver ca. 1 lågfuld - det skummer!

Obs! Er også velegnet til hundevask - pelsen bliver lækker blød!

Læs også om opspænding af strik. 

Valkning

Når man valker, slynges fibrene sammen. Det varme vand og sæben får skællene, som sidder på uldhåret til at rejse sig og ved bearbejdning slynges fibrene sammen. Stoffet krymper og bliver tykkere og tættere.

Der er flere valkemetoder fx valkning med bobleplast. Væd det tekstil, som skal vaskes i sæbevand, og rul det i bobleplast og herefter rulles det hele ind i et håndklæde. Nu rulles pølsen frem og tilbage, mens der bankes på den. Ved denne valkemetode holdes løse tråde på plads og hele stykket får den samme valkning. Du kan nemlig let følge processen ved at rulle plasten op og kigge på resultatet udervejs, og du stopper når du synes ,at dit arbejde har fået nok bearbejdning.

Man kan også valke i maskine, men det kan være en meget risikabel metode, så det kan normalt ikke anbefales. Så er tørretumbleren et mere sikkert valg. Du kan rulle dit gennemvædede arbejde i et håndklæde, som du ruller sammen og lægger i tumbleren. Her kan du også følge nøje med i processen ved at tage det ud og kigge med jævne mellemrum.

Vi benytter cookies på dette websitet til funktioner og statestik.

SPAR FRAGTEN!

Fri GLS fragt indland
På ordre over 600 Kr.*

*Sendes som pakke uden omdeling