Godt værktøj er vigtigt! Når vi strikker er pindende vores vigtigste værktøj.

 

Strikkepinde

Det er vigtigt at vælge de rigtige strikkepinde til et projekt. Vi strikker alle forskelliget, og vi har forskellige præferencer. Til nogle arbejder er rundpinde eller pinde med spids i begge ender nødvendige. Nogle strikkerske foretrækker metalpinde andre træ eller bambus.

Ved de fleste opskrifter er der et forslag til hvilke størrelse pinde, der skal bruges. Det er nødvendigt at lave en lille prøve for at se, om man har samme strikkefastehed som angivet i opskriften, derfor er det dejligt at kunne dykke ned i et stort og velassorteret lager af strikkepinde og vælge ud.

Hos MAGISKE GARNER kan du købe to fabrikater: Addi og danske træpinde fra Jens Wanell

Metal strikkepinde fra Addi.

Disse metalpinde er superskønne at strikke med, og de er særlig velegnede til opskrifterne fra MAGISKE GARNER fordi de er ekstra spidse. Tjek størrelser mm i webshoppen

Træstrikkepinde fra Jens Wanell.

Jeg har dels jumperpinde (dem med dup i den ene ende) og strømpepinde. Jumperpindene har jeg i flere størrelser, og de kan bruges til mange formål. Strømpepindene er gode til små prøver, rundstrik og så er de også rigtig gode til at strikke med metaltråd fx  den farvede kobber 0,3mm. De er lidt ru, og derfor glider de  ikke ud af maskerne, som metalpinde gør, og så har de en fin spids.

Jens Wanell skriver om sine strikkepinde: "Træstrikkepinde fra Jens Wanell er produceret uden brug af miljøskadelige og alergifremkaldende stoffer. De er udelukkende fremstillet af genplantet dansk skovtræ og leveres uden overflødig emballage.
De indgår i det naturlige kredsløb, når de ikke er brugbare længere. De produceres udelukkende ved vindenergi.
Strikkepindene er polerede og overtrukket med et tyndt lag voks og bliver, i modsætning til lakerede produkter, bedre og bedre i brug.
De leder ikke varmen væk fra fingrene, og er derfor gode for folk med anlæg for gigt.
De opsuger fugt fra fingrene og arbejdet, så garnet glider lettere, hvilket giver færre spændinger i arme og skuldre."

Tjek størrelser mm i webshoppen

   
   

Vi benytter cookies på dette websitet til funktioner og statestik.