Massevis af strikkepinde

Fint skal det være – om fine (tynde!) garner og godt udstyr!

Fint garn løber langt!

Tynde garner

Magiske Garner har specialiseret sig i fine garner – fin i betydningen tynd, og selvfølgelig fin i betydningen god kvalitet og smukke farver!
Når man arbejder med fine, tynde garner, hvad enten det er i væv eller strik, bliver man lidt udfordret på sit håndværk. Når vi strikker med fine garner og ikke bruger alt for tynde pinde, så bliver vi belønnet med et let og luftigt resultat - let og luftig er mantraet her i firmaet! Jeg holder meget af at vise mit ”MilleFleur” tørklæde frem  som eksempel på, dels hvad man kan opnå med den skønne Lambswool (udgår!), og som et eksempel på, hvad man kan opnå med et fint garn og pinde nr. 4. En anden bonus er at garnet rækker langt! Tørklædet vejer kun 100 gram.

 

Store masker!
Ikke alene strikker jeg tit med forholdsvis store pinde i fint garn, men jeg bruger også ofte ”lange masker”, disse lange, luftige masker kan varieres i det uendelige og medvirker til det lette udtryk. Jeg bruges disse masker i mange af minde modeller. Jeg er meget inspireret af Mary Walker Philips og hendes strik. Det er sådan set ikke svært at strikke lange masker - men det er der ikke noget, der er, når man kan! Jeg lægger korte video'er ud til nogle af mine modeller, der hvor jeg har erfaring for at lidt hjælp er godt. Se Hjælp & Rettelser

Har du brug for mere hjælp eller er du bare vild med at nørde med garn, så kan du melde dig til en af mine workshops

Fin - fed
Fine garner har endnu en stor fordel, de kan strikkes sammen to og to eller tre og tre, så får man en ikke alene en kraftigere kvalitet men også mulighed for at blande farver og kvaliteter. Det er noget bl.a. billedvævere bruger meget, når der skal nuanceres, men det er også flot i strik – og det har jeg skrevet mere om i et andet indlæg.

Gode strikkepinde er en nødvendighed
De fine garners lyksaligheder er altså mange, men for at det skal være en nydelse at strikke med dem, så er gode strikkepinde en kæmpe fordel. Og hvad er så gode strikkepinde? Ja, det kommer an på, hvad der skal strikkes og vel også på, hvem der strikker, vi er jo så forskellige. Men til hulstrik er der nok bred enighed om, at strikkepinde med en god spids er en stor fordel. Jeg forhandler ChiaoGoo Lace  og som navnet antyder, er de specielt fremstillet til hul- eller kniplings- eller kunststrik, kært barn mange navne. De er glatte men ikke alt for glatte, så garnet glider godt.

Jumperpinde - eller rundpinde?
Om man vil vælge rundpinde, strømpepinde eller jumperpinde, og en smagssag.  Jumperpinde er dem med spids i den ene ende og dup i den anden. Selv er jeg meget glad for jumperpinde, bare de ikke er længere end 35 cm. Til projekter med lange masker og mange omslag er de geniale, så omslagene ikke skal skubbes over det sted hvor rundpinden begynder at få sin rigtige tykkelse (overgang mellem wire og pind er selvfølgelig i orden på gode pinde!). 

Man kan altid selv forbedre sit værktøj
Er man kommet til at købe træpinde i Netto, (og hvem er ikke det!) så vil man opdage at de har nogle meget stumpe spidser. Det kan sikket være meget godt til nogle projekter, men jeg har givet dem en tur i blyantspidseren, det giver fine, fine spidser, som lige har godt af par strøg med lidt sandpapir og en dup madolie, så kan de godt bruges i en snæver vending. Men bemærk! det er ikke alle træpinde som kan tåle en tur i blyantspidseren, nogle vil måske flække.

Altså vi skal have værkstedet/strikketasken fyldt med et stort udvalg af pinde, og vel at mærke pinde i alle mulige materialer og udformninger, så vi har noget værktøj at vælge i mellem, når vi skal i gang med endnu et projekt

Modtag nyheder om nye varer, tilbud og begivenheder

SPAR FRAGTEN!

Fri GLS fragt indland
På ordre over 600 Kr.*

*Sendes som pakke uden omdeling